Livrare gratuită de la 399,00 lei

Cum să faci acasă cafea cu gheață, 100% organică și sănătoasă?

2022-08-07
Cum să faci acasă cafea cu gheață, 100% organică și sănătoasă?

O băutură stimulantă fantastică denumită și ice coffee, fără de care o mare parte a societății nu poate funcționa. Ajută să treci peste o noapte nedormită sau pentru relaxare după o zi grea de muncă. Cunoscătorii de cafea confirmă că o beau în primul rând pentru gust. În prezent, piața oferă o gamă largă și există o mulțime de rețete de cafea, retete simple, gata în 5 minute.

Cum să faci o cafea cu gheață perfectă pentru vremea caldă și nu numai? Poate fi sănătoasă această băutură răcoritoare?

Cum prepari cafeaua BIO cu gheață acasa ?

La prepararea cafelei cu gheață ai nevoie de cafea si se poate folosi orice tip de cafea, inclusiv cafea fără gluten, cafea aromată, cafea arabica, cafea macinata, cafea instant, cafea cu cereale. Cafeaua rece poate fi preparată și cu lapte vegetal. 

Avem nevoie de cateva lingurite de cafea, apa fierbinte și puțin timp la dispoziție.

Cafea cu înghețată și beneficiile sale

Îmbunătățește starea de spirit, este un leac pentru mahmureală, dureri de cap și insomnie pentru zilele grele. Dacă serviți în plus cafeaua rece cu înghețată, vă veți simți fericit, iar papilele gustative vor simți, fără îndoială, plăcere. 

O rețetă simplă de cafea cu înghețată: 

  • espresso din cafeaua BIO preferată, 
  • lapte vegetal, pentru deserturile cu gheață recomandăm în special lapte de orez cu un gust dulce, lapte de ovăz cu aromă de cereale, lapte de migdale - cremos, ușor amar, cel mai bun pentru o băutură de cafea îndulcită delicioasă, lapte de cocos - cel mai bun pentru iubitorii de aromă intensă de nucă de cocos, băuturi cu aromă de ovăz-vanilie și altele similare care vor schimba fața cafelei
  • înghețată - nu este un element obligatoriu, dar înghețata naturală, organică, poate fi unul dintre ingrediente, sănătos, delicios și răcoritor pentru cafeaua noastră.

O astfel de băutură este energizantă și răcoritoare pentru vara. Gurmanzii pot adăuga un plus de varietate la reteta de cafea rece, cum ar fi ciocolata. Cei care nu adaugă lapte se pot bucura în continuare de spuma de cafea care se creează prin amestecarea ingredientelor. Cafeaua instant poate fi turnată direct în apă rece sau în laptele rece.. Există o varietate de cafele apetisante disponibile, care depășesc standardul magazinului și care au o aroma deosebita, de exemplu: cafea de cânepă, cafea de orz, cafea de topinambur, cafea de ghindă etc. Amestecurile oferite sunt produse organice care pot fi consumate de vegetarieni și vegani.

Cum să faci cafea rece cu aditivi sănătoși? 

Putem servi băutura noastră cu înghețată de vanilie sau de frișcă, zmeură, afine, căpșuni, precum și cu siropul preferat. O cereală rece are, de asemenea, un gust bun cu ingredientele de mai sus. Vă oferim o rețetă scurtă pentru un frappe cu înghețată și fructe de pădure. Ingredientele necesare sunt: 

  1. 100 ml din băutura noastră preferată răcită, 
  2. lapte rece proaspăt sau condensat, 
  3. cateva cuburi de gheata, 
  4. zahăr sau stevia
  5. fructe de pădure congelate/fructe proaspete, 
  6. 2 cupe de înghețată, sau puteți adăuga cacao sau ciocolată rasă. 

Prepararea:

  • Se amesteca cafeaua, cuburile de gheață, îndulcitorul și fructele până când devin spumoase.
  • Se transferă ușor lichidul în pahare înalte.
  • Se toarnă cu grijă laptele și se completează cu adaosuri (înghețată, cacao, ciocolată vegană).

Rețetă tonică de iced coffee

Aceasta este o idee destul de originală. Se servește cu lămâie sau grapefruit. Cum se prepara.

  1. Puneți câteva cuburi de gheață și o felie de lămâie sau de grapefruit într-un pahar înalt. 
  2. Apoi umpleți paharul cu tonic până la 2/3.
  3. Acum turnați cafeaua proaspăt preparată. Se amestecă cele două lichide. 

Această băutură are un gust fantastic și este perfect răcoritoare. Vă poate pune pe picioare după o petrecere sau o noapte nedormită.

Varianta fără gluten

Cafeaua este un stimulent natural al minții. Mulți oameni trebuie să își limiteze mesele, gustările și băuturile preferate din cauza intoleranței la gluten. Din fericire, gama de amestecuri fără gluten care pot fi folosite pentru a face o versiune de cafea cu gheata, fără gluten, gustoasă este considerabilă.

Cafeaua cu gheață are un număr mare de adepți - este la fel de stimulantă ca și cea caldă și, în plus, este răcoritoare. Descoperirea aromelor sale, depășirea rețetelor standard este foarte distractivă și poate fi o călătorie culinară uimitoare.

Afișează mai multe intrări din August 2022

Recomandat

pixel