Cum să faci fructe confiate acasă?
Cum faci fructe confiate singur? Este mai ușor decât crezi! Consultați rețeta ușoară și încercați-o acum.
Conservele făcute în casă au mai multe avantaje: nu conțin conservanți sau coloranți, sunt preparate după preferințele gospodarului și din ingrediente naturale. Fructele în această formă sunt încă bogate în vitamine și oligoelemente. Acestea pot fi o alternativă la fructele uscate, deoarece sunt mai dulci și mai populare printre copii.
Cele mai populare fructe confiate sunt:
- coaja de portocală
- ananas
- ghimbir
- mango
Cel mai adesea sunt folosite ca gustări (mai sănătoase decât dulciurile, chipsurile și jeleurile), ca adaosuri la ceai, musli, conserve și prăjituri, sau ca decor pentru torturi. Fructele confiate colorate, învelite în hârtie și așezate într-o cutie metalică, seamănă cu o cutie de ciocolată făcută manual și sunt un cadou perfect și foarte special pentru gurmanzi. Ghimbirul, mango și ananasul sunt folosite ca mirodenii în bucătăria asiatică și exotică.
La noi puteți comanda, de asemenea, produsul finit, realizat din ingrediente organice certificate. O notă foarte importantă este că nu conțin gluten, ceea ce înseamnă că sunt sigure pentru persoanele cu alergii la acest ingredient.
Fructe glasate în sirop
Fructele confiate sunt o forma de conservare a fructelor care se obține prin prăjirea repetată a fructelor într-un sirop de zahăr din ce în ce mai dulce. Confierea se face simplu, cu bucăți de fructe feliate, fie întregi, coji, părți de tulpină sau flori. Cu alte cuvinte, sunt fructe delicioase în zahăr fără coloranți artificiali.
Există mai multe tipuri:
- Primul este un produs caracterizat de un strat mat de cristale fine de zahăr.
- Al doilea tip este reprezentat de fructe cu un strat de caramel glazurat.
- Al treilea tip este reprezentat de fructele caramelizate acoperite cu zahăr, adesea denumite "gem uscat".
Cum se curăță fructele pentru confiat?
Pregătirea fructelor confiate este simplă, dar necesită timp. Tot ce ai nevoie sunt fructele tale preferate: prune, cireșe, ananas, lămâi, portocale, caise, piersici, pere.
Fructele dorite se spală și se scurg de apă, se lasă la zvântat. Li se scot sâmburii cu grijă astfel încât să-și păstreze forma (cu aparatul special de scos sâmburi) dacă folosiți visine sau cireșe.
Dacă folosiți caise acestea trebuie să fie mai tari. Ele se taie in jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiuni.
Cum să le faci - rețeta pentru fructe confiate sau glasate perfect:
Acestea sunt făcute dintr-un raport de 1/3 apă, 1/3 zahăr și 1/3 fructe.
Ziua 1
- Punem pe foc 200 ml apa și 500 g zahăr (100 g de zahăr se pun mai târziu). Se folosește o tigaie largă care sa accelereze evaporarea.Lăsăm să se formeze siropul, respectiv să se dizolve zahărul.
- Adăugăm apoi fructele strecurate și după ce începe să fiarbă, lăsăm sa clocotească la foc foarte mic 2-3 minute.
- După 2-3 minute tragem tigaia de pe foc, o acoperim cu o cârpă udă și o lăsăm până se răcește complet. Fructele se iau de pe foc și se lasă 24 de ore și se vor îmbiba cu sirop, vor deveni grele și se vor lăsa la fund.
Ziua 2
- Puteți repeta operațiunea de fierbere încă 5-6 minute - in siropul rămas, adăugăm 100 g zahăr si zeama de lămâie.
- Strecurăm fructele iar în siropul rămas și lăsăm sa clocotească 2-3 minute (calculate din momentul în care începe să fiarbă).
- Din nou tragem tigaia de pe foc și o acoperim cu o cârpă udă și o lăsăm până se răcește complet. Se lasă fructele zaharisite din nou în sirop, timp de 24 de ore.
Ziua 3
- În ultima zi nu mai trebuie strecurate fructele.
- Îndulcirea fructelor se finalizează în a treia zi - prin adăugarea din nou de apă și zahăr.
- Următoarea etapă constă în scurgerea fructelor din siropul de zahăr, așezarea lor pe o tavă și uscarea lor în cuptor.
Procesul de uscare durează 10 minute la 140 de grade.
Cum să depozitați gustarea finită?
Fructele se pot păstra într-un loc uscat și într-un recipient bine închis, de exemplu într-un borcan. Așa își păstrează culoarea și aroma. Fructele confiate în sirop sunt potrivite pentru consum doar pentru câteva zile de la preparare. După acest timp, pot apărea mucegaiuri și produsul nu poate fi consumat.