Livrare gratuită de la 399,00 lei
Cumpărături sigure
Idosell security badge

Cum se usucă fructele acasă - la soare, în cuptor, în deshidrator sau altfel?

2022-08-11
Cum se usucă fructele acasă - la soare, în cuptor, în deshidrator sau altfel?

Cum se usucă fructele pentru iarnă? Acest lucru se poate face în mai multe moduri. Cea mai simplă metodă este uscarea cu un deshidrator de fructe

Gustul răcoritor și aroma minunată a fructelor sunt motivul pentru care dorim să le consumăm pe tot parcursul anului. În timpul procesului de uscare, acestea capătă un parfum uimitor, o aromă și o savoare unică. Ne putem bucura de ea mult timp după lunile de vară, mai ales in timpul iernii!

Toate fructele sunt potrivite pentru uscare. Cele mai populare sunt: merele, piersicile, prunele, perele, nectarinele, caisele, căpșunile și strugurii. Specialitățile exotice, cum ar fi banana, ananasul sau kiwi, se numără, de asemenea, printre bunătățile noastre preferate. Gurmanzii de delicatese din fructe uscate mai apreciază: afine, cireșe, afine. Cele de pădure, cum ar fi zmeura, căpșunile și afinele, pot fi, de asemenea consumate ca o gustare dulce, care este mult mai sănătoasă decât dulciurile populare. 

Prunele sunt o sursă excelentă de fibre (susțin procesele digestive), vitamina A, fier și fosfor. Acestea au proprietăți laxative. Acestea au o aromă și un gust caracteristic atunci când sunt uscate. 

Modalitățile mai tradiționale includ uscarea la soare, în cuptor sau pe o sfoară

Prin acest proces de uscare se pot usca fructele și legumele dorite. Fructele sau legumele uscate reprezintă un valoros depozit de nutrienți și vitamine pe care le putem consuma toată perioada anului, acestea fiind alimentele de bază și speciale pentru fiecare preparat.

Fructele și legumele făcute acasa sunt cele mai sănătoase și se pot depozita într-un loc rece de preferat , sau în pungi de plastic pentru a fi ferite de praf.

Cum să usuci fructele şi legumele?

Pregătirea fructelor

Prune uscate 

  • Pielițele, frunzele și semințele trebuie îndepărtate înainte de uscare. Fructele trebuie să fie bine coapte și sănătoase. Fructele pe care a apărut mucegaiul nu trebuie prelungite. 
  • Înainte de uscare, prunele pot fi înmuiate în miere sau albite în apă fierbinte, iar învelișul ceros poate fi îndepărtat de pe coajă. 

Metodă de uscare - Cuptor, soare, ață

  • Se pun prunele pe o plită metalică groasă sau pe o tava de copt tapetată cu hârtie pergament și se introduc în cuptorul electric la 55 - 60 grade C (nu trebuie să depășească 70 grade C). Prunele uscate se obțin după o ședere de 24 de ore în cuptor.
  • De asemenea, acestea pot fi uscate la soare. Pentru a usca prunele, întindeți-le pe o pătură sau o pânză / tifon. Procesul de uscare durează câteva zile, 5 - 6 zile.

Mere uscate

Merele uscate sunt asociate cu chipsurile sănătoase și cu Crăciunul.

Pentru a le usca în deshidrator, se scobesc cuiburile de semințe și se taie în inele, bucăți sau felii, se presară scorțișoară dacă este necesar sau după gust. Se poate decoji pielea, dar nu este necesar. Procesate așa au doar 20% apă în ele. În ele se găsește mai mult potasiu, magneziu, fibre și fier decât în cele proaspete. 

Coacăze uscate

Coacăzele uscate sunt excelente pentru un ceai de toamnă sau de iarnă. Este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume și s-a dovedit că consumul său previne cancerul și protejează împotriva metastazelor. Boabele de coacăze pot fi uscate pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Temperatura ideală de uscare a fructelor de coacăze este de 70 de grade Celsius, cu ușa ușor întredeschisă.  

Goji uscate

Superaliment - fructe de padure goji

Boabele de Goji se usucă cel mai bine la soare timp de două săptămâni. Boabele de goji ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în fibre - oferind o senzație de sațietate și făcând mai puțin probabilă senzația de foame. Sunt considerate o gustare sănătoasă, deoarece conțin fier, potasiu, magneziu și fibre.

Uscarea fructelor pentru pomul de Crăciun - felii de portocale

Luna Decembrie și Crăciunul sunt asociate în mod inexplicabil cu portocalele. Decorul de portocale și cuișoare este aproape un simbol al minunatului sezon festiv și unul dintre cele mai importante mirosuri de Crăciun. Citricele sunt una dintre cele mai frumoase și naturale decorațiuni pentru pomul de Crăciun.

Cel mai simplu mod de a usca portocalele pentru pomul de Crăciun este uscarea la cuptor după ce le tăiați în felii sau în cuptorul cu microunde. De asemenea, le puteți usca pe un calorifer sau pe un suport de uscare. Temperatura cuptorului recomandată este de 100°C, iar timpul este de aproximativ 3-4 ore, feliile trebuind să fie întoarse la fiecare jumătate de oră. Ușa cuptorului poate fi ușor întredeschisă. Portocalele, pe de altă parte, au nevoie de câteva ore, aproximativ 4, pentru a se usca în deshidrator.

Portocalele se usucă cu coaja, ceea ce adaugă o notă decorativă frumoasă. Arată foarte decorativ ca fructe uscate. Feliile trebuie să aibă o grosime de 5 - 8 mm. Înainte de a se coace în cuptor, puteți presăra feliile cu zahăr - va fi o glazură elegantă.

Cum se usucă într-un deshidrator de fructe?

Fructele se pot usca si într-un deshidrator de fructe, fiind un aparat foarte util. Cu ajutorul acestuia, puteți crea singur gustări de fructe, puteți pune laolaltă orice amestec de delicatese preferate. Tăiați fructele care urmează să fie uscate și așezați-le pe uscător astfel încât să nu se atingă. Singurul lucru de reținut este timpul optim de uscare pentru fiecare fruct în parte.Fructele se usuca diferit.

Uscarea corectă a fructelor ajută la păstrarea aromei și a valorii nutritive a acestora. Cele uscate în casă nu conțin conservanți, își păstrează mai multe substanțe nutritive și beneficii pentru sănătate și au o aromă naturală, minunată, care se răspândește în toată casa.

Afișează mai multe intrări din August 2022

Recomandat

pixel