Este recomandat să bei ceai în timpul sarcinii? Alege sănătos și sigur!
2022-09-19
Hidratarea adecvată este o parte importantă a dietei unei viitoare mame. Este posibil să beți ceai în timp ce sunteți gravidă? Ce tip de ceai este recomandat?
În timpul sarcinii, cererea de lichide crește. Prin urmare, viitoarea mamă ar trebui să bea apă înainte de toate, însă și consumul de ceaiuri în timpul sarcinii este de ajutor. Cu toate acestea, unele tipuri de ceai nu sunt recomandate în sarcină deoarece pot afecta sarcina precum travaliul prematur, de aceea vă vom da câteva informații despre consumul de ceai în sarcină.
Ceaiuri permise și interzise în sarcină -Prezentare generală a ceaiurilor care pot fi consumate în timpul sarcinii
Experții de la Institutul Mamei și Copilului consideră că ceaiul roșu este cel mai sigur pentru viitoarele mame. Unele dintre acestea ajută la ameliorarea simptomelor de sarcină, cum ar fi greața din primul trimestru. Viitoarea mamă poate consuma și ceaiuri de fructe sau ceaiul din frunze.
Ceaiul negru și ceaiul verde nu sunt recomandate în cantități mari.
Se recomandă să se bea până la căni de ceai slabe pe zi. Această recomandare se datorează faptului că excesul de cofeină (această substanță din ceai se numește teină) poate dăuna sarcinii. În plus, ceaiul, în special cel negru, reduce absorbția fierului.
Ceaiul de ghimbir
Proprietățile sănătoase ale ghimbirului sunt cunoscute de peste 2000 de ani. Printre altele, este folosit pentru răul de mișcare. S-a demonstrat că previne greața și vărsăturile, inclusiv la femeile însărcinate și ajuta în procesul de digestie . De asemenea, stimulează energia, îmbunătățește concentrarea și întărește imunitatea fiind un tonic excelent pentru sarcina. Este considerat un medicament vegetal sigur. În timpul sarcinii, puteți apela la ghimbir proaspăt sau îl puteți folosi sub formă de tablete sau ceai.
Ceaiul de urzica
Urzica este una dintre cele mai apreciate plante medicinale. Beneficiile sale pentru sănătate sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Ceaiul de urzică are proprietăți hematopoietice, așa că merită să-l includem în meniul de sarcină. Printre altele, planta are, de asemenea, efecte diuretice, antidiareice și regenerative. De asemenea, poate fi folosit ca stimulent al lactației.
Ceai de merișor
Merișorul are proprietăți antimicrobiene. Utilizarea sa a fost studiată pentru a reduce incidența infecțiilor tractului urinar la femeile însărcinate. Nu au fost raportate efecte adverse. Prin urmare, este sigur de utilizat în timpul sarcinii. Cu toate acestea, doza zilnică recomandată nu trebuie depășită.
Ceaiul de mușețel
Mușețelul are proprietăți antispastice, antibacteriene și antivirale. O infuzie din această plantă elimină balonarea cauzată de tulburări gastrice. Planta este considerată sigură în timpul sarcinii. Poate fi băut și aplicat extern. Înmuierea picioarelor într-o infuzie de mușețel cu sare înlătură umflăturile și oboseala picioarelor.
Ceaiul Rooibos
Ceaiul Rooibos este apreciat pentru gustul, aroma și efectele sale benefice pentru sănătate. Este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante (protectoare împotriva radicalilor liberi). Unii cercetători sugerează că previne, de asemenea, vărsăturile. În plus, nu conține cofeină și este bogat în fier. Acesta este motivul pentru care ceaiul de rooibos este recomandat femeilor însărcinate. Poate fi băut și de către copii.
Ceaiul mentă
Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume. Printre altele, are efecte antispastice, dezinfectante și antiemetice. Ceaiul de mentă în sarcină are utilizări multiple - în principal pentru tulburări digestive, dureri abdominale, flatulență, greață și ca sedativ.
Ceaiul de frunze de zmeur roșu
Ceaiul din frunze de zmeur roșu ajută la tonifierea și întarirea mușchilor uterini, permițând un travaliu mai eficient, de aceea acest ceai poate fi consumat doar în al doilea trimestru de sarcină. Este de asemenea bogat în magneziu, potasiu, fier și vitamina B.
Majoritatea din ceaiurile permise conțin aceaste frunze. Multi specialisti considera ca un consum regulat al acestora poate preveni complicatiile din sarcina precum travaliul prematur. Componența multor ceaiuri recomandate în sarcină contin de obicei frunză de zmeur roșu sunt considerate ceaiuri sigure pentru gravide.
Ceaiuri interzise în sarcină
- Melisa
Melisa este un popular somnifer și sedativ. Aceasta ameliorează stările de anxietate, nervozitate sau insomnie. De asemenea, scade tensiunea arterială. În plus, are proprietăți antioxidante, antivirale și antifungice. Nu s-a dovedit a fi dăunător pentru sarcină. Cu toate acestea, din cauza insuficienței datelor de cercetare, melisa nu este recomandată mamelor care așteaptă un copil. Trebuie să se manifeste prudență atunci când se utilizează în timpul sarcinii.
- Ceai de zmeură în timpul sarcinii
Fructele de zmeură sunt folosite pentru a combate infecțiile virale și bacteriene, în special în cazul creșterii temperaturii corpului. Sucul de zmeură sau ceaiul uscat este o infuzie bună. Cu toate acestea, ceaiul de zmeură nu este recomandat femeilor însărcinate. Unii specialiști îl consideră periculos.
Afișează mai multe intrări din
Septembrie 2022
Recomandat
Băutură de fier pentru femeile însărcinate și care alăptează 450 ml
40,83 lei brut/1buc.(0,09 lei / g brut)